Depresia este o tulburare comună de dispoziției care influențează profund punctul de vedere si percepția de sine, a altora și a mediului înconjurător și care afectează toate domeniile de funcționare. Cercetătorii lucrează pentru a înțelege terapiile complementare și alternative care pot ajuta la tratarea depresiei.

Un studiu recent publicat în revista Nutrients a analizat efectul antidepresiv potențial al pudrei de ceai matcha și mecanismele care stau la baza implicate. Ei au descoperit că ceaiul matcha a avut efecte asemănătoare antidepresivelor într-un model de șoarece de depresie.

Ceaiul matcha și impactul său asupra depresiei

Acest studiu special a analizat eficacitatea ceaiului matcha ca tratament pentru depresie la modele de șoareci. Cercetătorii și-au efectuat experimentul pe șoareci pe care i-au plasat în izolare socială pentru a vedea cum a influențat acest lucru eficacitatea tratamentului. 

Dr. James Giordano, profesor de neurologie și biochimie la Centrul Pellegrino la Centrul Medical al Universității Georgetown, care nu este implicat în studiu, a explicat MNT: „Acest studiu, care a examinat tulpini genetice specifice de șoareci care exprimau sensibilitate diferențială la stres, a arătat că extractul de ceai matcha își exercită cel puțin unele dintre efectele sale neurologice și psihotrope prin interacțiunea cu sistemul dopaminergic și căile sale către cortexul și nucleul prefrontal. accumbens, care sunt implicate în aspectele cognitive, emoționale și comportamentale ale depresiei.” 

Rezultatele studiului indică faptul că impactul ceaiului matcha are de-a face în parte cu influența acestuia asupra anumitor zone ale creierului.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala