Medicul Mihai Dobra a explicat, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, toate căile pe care trebuie să le urmeze românii care au probleme urologice. Medic specialist Chirurgie Urologică – Institutul Clinic Fundeni, Mihai Dobra a descris cele mai inovative proceduri și tratamente în afecțiuni majore, de la cancere până la infecții urinare și pietre la rinichi, în emisiunea „Sănătatea la control”.

„Cancerele urologice, nu toate sunt simptomatice. Trebuie să înțelegem în funcție de patologii, de gradul de evoluție sau de organul afectat. Ele pot fi deseori asimptomatice. Urologia înseamna lasere, înseamnă endurologie high-tech, imagini 4k, vorbim de tehnologie de ultimă generație. (…) 

Operațiile nu înseamnă doar chirurgia urologică. Noi avem o experiență și o colaborare și cu chirurgia cardiovasculară pentru neoplasmele renale cu invazie de trombi până în atriu. Pacientul este trecut pe circulație extracorporală și se operează și în cord și noi, în chirurgia urologică. Lucrurile sunt foarte complexe. Ne ajutăm foarte mult între noi. Și acesta este marele avantaj unui institut de mare anvergură, cu o forță majoră de preluare și tratament ca Institutul Fundeni”, a declarat doctorul Mihai Dobra, medic specialist Chirurgie Urologică – Institutul Clinic Fundeni, sâmbătă, la „Sănătatea la control”.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala