Aproape toată lumea a înghițit o bucată de gumă, dar puțini copii au avut vreodată nevoie de un medic din cauza asta.

S-ar putea să fi auzit că guma înghițită rămâne în stomac timp de 7 ani. Nu este adevarat!

Deși stomacul tău nu poate descompune o bucată de gumă în același mod în care descompune alte alimente, sistemul tău digestiv o poate mișca prin activitatea intestinală normală. Cu alte cuvinte, iese la capătul celălalt atunci când ai tranzit intestinal prezent.

Când este guma înghițită o problemă?

Înghițirea unei mase mari de gumă sau a multor bucăți mici de gumă într-o perioadă scurtă de timp poate bloca tractul digestiv în cazuri rare. Blocarea este cel mai probabil atunci când guma este înghițită împreună cu obiecte străine, cum ar fi monede, sau când este înghițită cu materiale nedigerabile precum semințele de floarea soarelui. Dar în afară de aceste scenarii ciudate, înghițirea ocazională a unei bucăți de gumă este inofensivă.

Sunt unii copii prea tineri pentru gumă?Copiii nu ar trebui să mestece gumă până când nu înțeleg pe deplin importanța de a nu o înghiți. Până la vârsta de 5 ani, majoritatea copiilor vor înțelege că guma este diferită de bomboane și nu trebuie înghițită. Nu doar vârsta copilului este importantă atunci când vorbim de guma de merstecat. Guma de mestecat este grea pentru munca dentară și majoritatea gumelor care nu sunt fără zahăr pot provoca carii. Guma fără zahăr îndulcită cu sorbitol poate fi, de asemenea, o problemă, deoarece poate provoca diaree. Gumele cu aromă de scorțișoară de orice fel pot irita mucoasa bucală.  

IMPORTANT: Informațiile din acest articol sunt recomandări generale cu caracter informativ, facultativ, ce nu înlocuiesc indicațiile unui medic specialist.

Referințe:

  1. Lentz, Cheyenne. “How Chewing Gun Could Be Messing with Your Health.” Insider, Insider, 4 Jan. 2018, https://www.insider.com
  2. “What Happens to Swallowed Gum? (for Kids) – Nemours KidsHealth.” Kidshealth.org, 2022, https://kidshealth.org

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala