Este haos la Ministerul Sănătății din cauza spitalelor incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență! Deși, inițial, ministerul anunțase că se vor construi 25 de spitale noi până în 2026 cu bani europeni, trei zile mai târziu instituția a anunțat că nu se va construi niciun spital nou, iar banii din PNRR vor fi folosiți pentru dotarea unităților medicale.

Vorbim despre lista cu cele 49 de spitale incluse de către Ministerul Sănătății (MS) în anul 2021 – în momentul în care a fost elaborat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – în componenta Sănătate. 

Din aceste 49 de unități medicale, se aleg 25 din întraga țară, care – cu acești bani europeni – vor fi modernizate și doate cu echipamente de ultimă generație. 

În urmă cu doar câteva  zile, Ministerul Sănătății a anunțat că până în anul 2026 se vor construi 25 de spitale noi în țara noastră cu acești bani din PNRR. Vorbim despre o intervenție totală de 1,7 miliarde de euro.

De fapt, în țara noastră nu se vor construi 25 de spitale noi. Acestea vor fi însă modernizate iar, acolo unde este nevoie, vor fi construite diferite secții. Anunțul a venit în cursul zilei de ieri, într-o conferință de presă susținută la Ministerul Sănătății, de secretarul de stat Adriana Pistol. 

Ulterior au fost consultări între reprezentanții ministerului, iar aceștia au revenit cu un comunicat de presă în care au prezentat lista celor 49 de spitale și, de asemenea, au precizat că vorbim de mai multe categorii. Astfel, vorbim despre spitale noi – care se vor înființa, respectiv despre acele spitale regionale, dar și despre spitalele existente, din care se vor alege aceste 25 de unități medicale care vor fi modernizate. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala