Vaccinul contra Covid-19 nu afectează fătul. Mai mult, chiar există o recomandare de la medicii specialiști ca femeile însărcinate să se imunizeze.

Radu Tincu a declarat, la Realitatea PLUS, în emisunea Raport de zi, că astăzi sunt foarte multe studii care arată că vaccinul nu afectează fătul. Mai mult, chiar există o recomandare de la medici în acest sens.

„Sunt foarte multe studii care au arătat siguranța vaccinului dar și protecția acestuia atât pentru femeile gravide, cât și pentru făt. Am avut cazuri de femei gravide contaminate cu SARS Cov 2 și multe dintre acestea au transmis copiilor boala”, a spus Radu Țincu.

Totodată, medicul a ținut să precizeze că femeile însărcinate se pot vaccina și a dat asigurări că serurile nu produc infertilitate. Niciun studiu, susține medicul, nu susține această teorie.

„Trebuie demontat acest mit cum că femeile însărcinate nu se pot vaccina! E un mit fals. (…) Mai mult, până în prezent nu există niciun studiu care să spună că serurile ar produce infertilitate. Și acesta este un mit fals!”, a explicat Țincu.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala