DSP a anunțat, luni dimineață, o incidență de 2,57/mie pentru București, în condițiile în care vineri incidența era de 2,05/mie. 

În interval de 7 zile, incidența în zona Capitalei a crescut cu mai bine de 1 punct, de la 1,52/mie, pe 13 septembrie, la 2,57/mie azi. 

Depășirea pragului de 3/mie presupune trecerea într-un nou scenariu, cu și mai multe restricții.

Printre acestea, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice şi la locul de muncă, se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a mai mult 10 persoane care nu locuiesc împreună, restaurantele şi cafenele aflate în interior, precum şi terasele pot fi ocupate până la 50% din capacitatea maximă.

Clienţii vor trebui să facă dovada vaccinării împotriva COVID sau să prezinte rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. Va fi, totodată, permis şi accesul persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În 8 localități din județul Ilfov au fost instituite restricții, după ce rata de incidență a depășit 3 la mie.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala