Guvernul a adoptat, luni, ordonanţa care prevede că pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de concedii medicale pe toată perioada necesară tratamentului şi recuperării medicale.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat după ședința de Guvern că actul normativ modifică Ordonanţa 158/2005.

”Este, practic, o completare a listei de afecţiuni pentru care se acordă aceste concedii medicale care depăşesc perioada obişnuită de acordare a concediilor medicale”, a precizat ministrul. 

Citește și: ”Tichete de masă și premii în bani pentru românii care se vaccinează anti-Covid”

Tot în şedinţa de luni a Executivului, a fost adoptată şi o altă ordonanţă simplă care modifică şi completează Legea 134/2019, care reglementează modul de funcţionare a Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale din România.

”Practic, s-a completat domeniul de activitate al Agenţiei cu câteva activităţi noi, pe care urmează să le realizeze ca urmare a intrării în vigoare a noilor regulamente europene referitoare la dispozitivele medicale”, a mai spus precizat Mihăilă.

Agenţia Naţională a Medicamentului va fi abilitată să ia măsuri pentru retragerea, interzicerea sau restrângerea introducerii pe piaţă a anumitor medicamente şi dispozitive medicale. Totodată, se prevede în mod explicit faptul că Agenţia poate percepe tarife pentru activităţile pe care le desfăşoară.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala