În spitalele din Suceava si Rădăuți nu mai există niciun loc liber la Terapie Intensivă. Zeci de paturi sunt ocupate numai de pacienții cu forme grave de Covid-19, iar situația se înrăutățește pe zi ce trece, relatează Realitatea PLUS. 

Medicii fac față cu greu acestor situații, fiind suprasolicitați, și asta pentru că în ultima perioadă tot mai multe persoane se prezintă în spital în stare foarte gravă, fiind infectate cu COVID-19. Drept urmare, secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Județan Suceava și Spitatlul Municipal Rădăuți nu mai au niciun loc liber pentru pacienții infectați, care dezvoltă o formă severă a noului coronavirus. 

Spre exemplu, la Spitalul Județean Suceava, printre pacienții non-Covid, sunt îngrijite și 51 de persoane în stare faorte gravă, iar aici timp de două zile – la secția ATI – nu a fost raportat niciun pat liber. 

Situația nu arată deloc bine în întreg județul. Până în prezent, au fost diagnosticați și internați 86 de pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2. Cât privește locurile libere, mai sunt 67 de paturi pentru pacienții COVID, 35 dintre ele fiind în zona tampon. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala