Vara, mai mult ca oricând, trebuie să avem grijă să ne hidratăm suficient, astfel încât țesuturile, celulele și organele corpului să nu aibă de suferit.

Lichidele ţinute în soare, în recipiente de plastic, ore întregi, pot să facă mai mult rau decât bine, arată Aleph News

Potrivit specialiştilor, la temperaturi mari, recipientele din plastic elimină o substanţă toxică numită BISFENOL A, care ajunge în apă şi, ulterior, în organism. La fel se întâmplă şi cu ftalaţii: acţionează ca un distructor hormonal, scăzând fertilitalea. Efectele cele mai întâlnite sunt apariţia pubertăţii precoce la copii, obezitatea, dar şi riscul de cancer de sân, la femei. În primul rând, se recomandă folosirea unei sticle reutilizabile, pe care oamenii o pot umple cu apă direct de acasă. O altă variantă o reprezintă cana de sticlă cu filtru biodegradabil, disponibilă în majoritatea magazinelor. Iar acasă, oamenii îşi mai pot monta un filtru la chiuvetă. Astfel, calitatea apei potabile va creşte semnificativ.

 Sfaturi ca să te menții hidratat

-tine o sticla de apa cu tine pe tot parcursul zilei;

-dacă nu iti place apa simpla, poti adauga suc de lămaie

-cand faci sport, bea apă înainte, în timpul si după ce termini exercitiile;

-cand îți este foame, mai ales pe timp de caniculă, bea și apă. De multe ori setea poate fi confundată cu foamea. Daca ești la cură de slăbire, cu atât mai bine, apa te poate ajuta sa slabesti, deoarece creste senzatia de sațietate și mănânci mai putin;

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala