Tot auzim despre cât de gravă este boala Lyme, cauzată de mușcătura de căpușă, dar puțini dintre noi știu ce presupune cu adevărat această afecțiune. Alina Frâncu s-a infectat în urmă cu nouă ani și de atunci viața ei a devenit un coșmar. A făcut dezvăluiri emoționante, în exclusivitate la Realitatea PLUS, despre durerile cumplite cu care trăiește zi de zi, despre anii întregi petrecuți pe un pat de spital și despre toate tratamentele încercate. Alina a fost nevoită să-și vândă casa și afacerea ca să se poată trata, iar acum trăiește în locuința deteriorată a bunicii sale.

Alina a fost instructor de fitness. Avea o viață împlinită, cu propria afecere pe care reușise să o pună pe picioare. Dar la un moment dat, totul s-a năruit. O banală mușcătură de căpușă i-a transformat întreaga viața într-un chin permanent.

„Morfina nu-ti mai face nimic. Poti sa iei si paralizie… Mi-au paralizat muschii gatului, nervul hipoglos, jumatate si dureri foarte mari in corp care n-ai cu ce sa le mai opresti. Tratamentul este… Nu am avut acces fiindca nu mai am ce sa-mi vand… Pana am aflat ca am boala Lyme a trebuit sa trec prin 300 de medici. Am avut o spalatorie in Bucuresti pe Iuliu Maniu, am fost antrenor de fitness. In 9 ani am cheltuit peste 300 de mii de euro”, masturiseste Alina.

Sute de medici au consultat-o pe Alina și niciunul nu și-a dat seama de ce suferă. Mai mult, unii dintre ei nici măcar nu o credeau că are o afecțiune, motiv pentru care tânăra a fost internată și la psihiatrie.

„Am observat muscaturile de pe picioare (…) si m-am dus imediat la medic si doar ca am fost luata la cearta, legata de pat si dusa la psihiatrie. Nu m-au crezut, au spus ca analizele pe care le aveam pozitive, mi-au spus ca nu exista boala Lyme in Romania, ca sunt o nebuna… si eu si doctorul, amandoi, si ar trebui sa fim inchisi la psihiatrie. Asta o data. A doua oara am fost din nou si acest lucru chiar mi s-a intamplat: am fost inchisa la psihiatrie 3 saptamani. Pana a inceput sa-mi paralizeze limba si atunci mi-au dat drumul”, isi aminteste fata.

Alina și-a investit toate resursele în tratamente. Acum a ajuns la capătul puterilor: nu se mai poate susţine financiar şi nici sprijin nu ştie de unde ar putea să mai obţină.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala