Spitalul Foișor s-a redeschis pentru pacienții non-COVID. De astăzi, unitatea va primi pacienții cu afecțiuni ortopedice, care au nevoie de intervenții chirurgicale. Oamenii au venit de la primele ore ale dimineții pentru a se interna în spital conform programărilor făcute de medici, relatează Realitatea PLUS.

La o lună și jumătate de când pacienții de la Foișor au fost evacuați cu scandal, spitalul a reînceput să primească pacienți cu probleme ortopedice.

Oamenii au început să vină la spital încă de la ora 6 dimineața, intervalele de primire a pacienților fiind organizate din două ore în două ore. Printre primii pacienți internați s-au numărat și o parte din oamenii care au fost evacuați în noaptea de 9 aprilie și aveau nevoie urgentă de intervenții chirurgicale.

Operațiile din cadrul Spitalului Foișor vor începe cel mai probabil în data de 26 mai, mai exact, în ziua de meircuri a acestei săptămâni.

Reamintim că Spitalul de ortopedie „Foișor” din București a fost evacuat de urgență în noaptea de 9 aprilie. 

Atunci, zeci de pacienți, unii dintre ei recent operați, au fost nevoiți să îşi cheme rudele pentru a fi luaţi acasă. Cei mai mulți dintre ei nu erau din Capitală. 

Oamenii au fost evacuați din spital pentru că unitatea a fost transformată în regim de urgență în spital pentru pacienții COVID. Însă mulți din pacienții evacuați suferiseră intervenții chirurgicale în urmă cu puţine ore.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala