Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, consideră că e foarte important să ne vaccinăm împotriva coronavirusului. Imunizarea, spune medicul, ar reduce presiunea pe unitățile suport-COVID, dar și riscul de a contracta o formă severă de SARS-COV-2. Beatrice Mahler a mai afirmat, la Realitatea PLUS, că persoanele care nu au dezvoltat anticorpi, în urma trecerii prin COVID, ar trebui să consulte un medic de specialitate.  

Beatrice Mahler: „Vaccinul reduce presiunea pe spital, reduce riscul de a contracta o formă gravă de boală COVID. Persoanele care nu au dezvoltat anticorpi trebuie evaluate de un medic de specialitate. Sunt cauze care țin de starea de boală, de comorbidități. Cauzele trebuie analizate de medic. O ipoteză ar fi aceea ca momentul vasccinării să nu fie optim. Se poate vorbi cu o nouă schema de vaccinare în acest caz.”

Record de vaccinare, marți, în România

76.590 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 58.050 Pfizer, 8.744 Moderna şi  9.796 AstraZeneca. Acesta reprezintă un nou record în ceea de privește imunizarea anti-COVID din țara noastră. În privința reacțiilor adverse semnalate, majoritatea au fost comune și minore, potrivit datelor făcute publice marți, 13 aprilie, de Comitetul Naţional pentru Vaccinarea anti-COVID (CNCAV).

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala