România a ajuns la un nivel fără precedent al bolnavilor de pe secțiile de Terapie Intensivă. 1.531 de pacienți sunt internați, în prezent, la ATI, iar autoritățile se contrazic în afirmații.

Florin Cîțu a anunțat că doar 6 paturi mai sunt libere în toată țara. Pe de cealaltă parte, Ministerul Sănătății a transmis că locurile se ridică la peste 1.600, dar acest număr este doar pe hârtie.

„Obiectivul de 1.600 de paturi la ATI  nu este atins.  Azi, avem  1.531 de persoane la ATI și încă 6 locuri libere la nivel național. Trebuie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi și este nevoie să atingem acest obiectiv acum. Aș vrea să înțeleg ce se întâmplă. Începem să scădem din punct de vedere al persoanelor infectate, dar în același timp, în mod contradictoriu, sunt mai multe persoane internate în spital. Valul va dura poate 2-3 luni, trebuie să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a prezentat situația sanitară gravă în care se află țara noastră în acest moment. Situația este alarmantă pentru că numărul infectărilor cu Sars-Cov-2 creștere în fiecare zi. 

„Doar 6 paturi libere mai sunt, în momentul de față, în secțiile de ATI din întreaga țară. Suntem într-o situație gravă, care cere măsuri responsabile”, a spus Vlad Voiculescu.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala