Hunedoara este primul judeţ din România care a vindecat cei mai mulţi bolnavi de COVID-19 cu plasmă. Procentul mare se datorează faptului că Spitalul Municipal recurge la această terapie încă din luna iulie, relatează Realitatea PLUS. 

Județul Hunedoara este primul județ din România cu un procent mare de oameni vindecați de coronavirus după ce au fost tratați cu plasamă recoltată de la persoanele care s-au vindecat de COVID-19.

Medicii specialiști care au observat acest fenomen îi așteaptă pe cei care au anticorpi să vină sa doneze plasmă. În ultimele trei săptămâni, odată cu creșterea numărului de îmbolnăviri în județul Hunedoara, este nevoie de donatori de sânge, mai ales de cei vindecați deja de COVID. Sute de oameni sunt sunați, dar prea puțini merg să doneze sânge ori plasmă, deși vindecarea cu această metodă a dat rezultate excelente până în prezent.

Medicii spun că a scăzut numărul donatorilor. Astfel, dacă înainte, în medie, erau 4 recoltări de plasmă pe zi, acum vorbim despre una sau două.

Hunedoara este, totodată, și singurul județ care recoltează pe media europeană de 7%. Medicii de aici au actualizat schemele de tratament cu colegii lor din Europa, iar eficiența acestui tratament cu plasmă este foarte bună.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala