Poliţiştii din Gorj au deschis o anchetă după ce la un centru de vaccinare din Târgu Jiu s-au încurcat vaccinurile şi, la rapel, unui pacient i s-a administrat vaccinul de la Moderna în loc de cel de la Pfizer.

Potrivit IPJ Gorj, este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani, care s-a prezentat la centrul de vaccinare de la Stadionul municipal Târgu Jiu. Oamenii legii s-au sesizat din oficiu.

„La data de 9 februarie, polițiști  din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat în vârstă de 69 ani din municipiul Târgu Jiu s-a prezentat la Centrul de vaccinare ,,Stadion Municipal” din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze (rapel) a vaccinului contra virusului Covid-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că i-ar fi administrat barbatului o altă doză de vaccin, decât cea administrată în primă fază”, se arată într-un comunicat oficial al IPJ.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii  infracţiunii  de neglijență în serviciu.

Sursa: Realitatea de Gorj