Şase noi cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie a noului coronavirus au fost confirmate în România, fiind vorba despre trei bărbaţi şi trei femei.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP)- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 6 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua variantă UK- linia genetică B.1.1.7.”, a transmis MS, într-un comunicat de presă, marţi.

 Este vorba despre trei bărbaţi, din Bihor (35 de ani), Ilfov (63 de ani) şi Bucureşti (39 de ani), şi trei femei din Bucureşti (69 de ani şi, respectiv, 47 de ani) şi Dâmboviţa (54 de ani), pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

 Pentru aceste probe, secvenţierea genomului a fost realizată în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

 La Şcoala 28 din Capitală este deja confirmat un focar de infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Vineri, Ministerul Sănătăţii a confirmat 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, totalul la nivelul ţării fiind atunci de 15 cazuri. Dintre acestea, şase provin din Bucureşti, iar câte două din Vâlcea şi Cluj. Luni, au fost anunţate două noi cazuri, la Şcoala 28.

 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala