Cu trei  zile înainte de debutul campaniei de imunizare anti-COVID 19, autoritățile din Timiș nu știu câte doze de vaccin vor primi în prima etapă.

Primele vaccinuri vor fi administrate cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din Timișoara, în data de 27 decembrie, iar ulterior va fi imunizat și personalul din celelalte spitale din județ.

Primul centru de vaccinare care va fi activ va fi centrul de vaccinare de la Spitalul Victor Babeș și în cadrul acestui centru va fi vaccinat personalul care lucrează în spital. Ulterior, în data de 29 decembrie deja să fie distribuite vaccinurile către celelalte spitale și va începe vaccinarea din celelalte spitale din județul Timiș.

Numărul dozelor care va ajunge, în prima tranșă, în județul Timiș, nu este cunoscut, deocamdată, dar prefectul Liliana Oneț spune că autoritățile sunt pregătite atât să primească vaccinurile, cât și să înceapă campania de imunizare:

Nu știm în acest moment câte doze vor veni în județul Timiș. Știm doar că în Timiș va funcționa centrul de stocare regional care va deservi toată regiunea de vest. La Spitalul Militar va funcționa acest centru de stocare iar de aici vor fi distribuite vaccinurile către cele patru județe – Caraș-Severin, Hunedoara, Arad, Timiș – bineînțeles sub pază. Toată procedura este foarte bine organizată și foarte bine monitorizată astfel încât aceste vaccinuri să ajungă cu bine la destinatari, spune Liliana Oneț, prefectul județului Timiș

Pe de altă parte, prefectul de Timiș a anunțat și debutul unei campanii de informare a populației cu privire la vaccinarea anti-COVID 19. Liliana Oneț spune că în toate localitățile din județ vor fi distribuite pliante, astfel ca la oameni să ajungă informații corecte, furnizate de surse autorizate.

Sursa: Realitatea de Timis