Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, este de părere că noua tulpină a SARS-COV-2, care a început să se răspândească în Europa, ar putea avea consecințe grave în condițiile în care sistemele de sănătate sunt suprasolicitate. 

„Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, să nu mai facă față, de aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare.

Este cu cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutații, dar care se pare că nu au influențat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus. Apare o transmitere intensă, foarte greu de stăpânit pentru că vin în același timp cu un un număr de cazuri severe și critice care necesită internare în terapie intensivă și deja locurile sunt limitate”, a declarat Virgil Musta, potrivit realitatea.net

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala