O femeie în vârstă de 90 de ani a devenit prima persoană care a primit vaccinul anti-Covid ca parte a programului de vaccinare în masă desfășurat în Marea Britanie. Margaret Keenan, care împlinește 91 de ani săptămâna viitoare, a declarat că este „cel mai bun cadou pentru ziua de naștere”, scrie BBC, citat de realitatea.net

Vârstnicei i s-a făcut injecția la oare 06:31 GMT, fiind prima dintre cele 800.000 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech care vor fi administrate în următoarele săptămâni în Anglia. Până la sfârșitul lunii sunt așteptate încă 4 milioane.

În Marea Britanie, primii vaccinați vor fi cei în vârstă peste 80 de ani și unii angajați din domeniul sănătății, programul inițiat de guvernul britanic își propune să protejeze cei mai vulnerabili și să readucă viața la normal.

Margaret Keenan, care este originară din Enniskillen, Irlanda, a declarat: „Mă simt atât de privilegiată să fiu prima persoană vaccinată împotriva Covid-19, este cel mai bun cadou de ziua mea pe care l-aș fi putut primi. Acum, aștept, în sfârșit, să petrec timp cu familia și prietenii de sărbătorile de iarnă, după ce am fost singură cea mai mare parte a anului.”

„Nu pot mulțumi suficient cadrelor medicale care au avut grijă de mine extraordinar, iar sfatul meu pentru oricine a oferit vaccinul este să îl iau – dacă mă pot vaccina eu, la 90 de ani, atunci o puteți face și voi”.

Marea Britanie este prima țară din lume care a început să utilizeze vaccinul Pfizer după ce autoritățile de reglementare au aprobat utilizarea acestuia săptămâna trecută.

Sursa: Realitatea de Diaspora