Un angajat al Spitalului de Urgenţă ”Elena Beldiman” din Bârlad şi un salariat al Serviciului de Ambulanţă Vaslui au fost arestaţi preventiv pentru înșelăciune și trafic de influenţă. Cei doi au primit mită de la mai multe persoane pentru a le ajuta să se angajeze în cadrul celor două instituții sau la unităţi de învăţământ, în calitate de cadre medicale.

Acuzațiile vizează anii 2019 și 2020. Sumele primite de cei doi suspecți erau cuprinse între 1.000 și 7.000 de euro.

Acuzații de corupție la spitalul din Bârlad și Ambulanța Vaslui. Doi angajați, arestați preventiv

Anchatatorii au făcut patru percheziții în acest caz, la domiciliul celor doi şi la locaţiile folosite de ei în cele două instituţii publice din municipiul Bârlad.

”Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul judeţean Anticorupţie Vaslui la data de 06.12.2019. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, respectiv un angajat al Spitalului Municipal de Urgenţă pentru comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi cinci infracţiuni de înşelăciune şi un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui pentru comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă şi patru infracţiuni de înşelăciune. În fapt, persoanele mai sus menţionate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 7.000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui sau la unităţi de învăţământ în calitate de cadre medicale”, se arată în comunicatul DNA. 

 

Sursa: Realitatea din Justitie