Spitalele private ar putea intra și ele în lupta anticovid, cel puțin asta spune Ministrul Sănătății Nelu Tătaru. El susține că acest lucru se va întâmpla dacă sistemul de sănătate nu va mai face față valului de internări.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Constanța, că urmează 3-4 săptămâni „grele” pentru România, în care se încearcă atingerea unui platou al infectărilor cu noul coronavirus. În acest context, oficialul a spus că, la nevoie, vor fi integrate și spitalele private în circuitul de tratare a pacienților COVID-19.

„Avem 3-4 saptamani grele, încercăm să limităm numărul infecțiilor și să ajungem la un platou. Vedem lockdown-uri în Europa. În măsura în care vom avea un necesar de paturi, vor intra și spitalele private”, a spus ministrul.

„Suntem pe un câmp de luptă. Noi gestionăm partea de spital. În prespital se face transmiterea. Suntem de 8 luni pe acest front și suntem aceiași”, a mai spus Nelu Tătaru.

Totodată, Nelu Tătaru a mai spus că în regiunea de sud est a țării vor fi puse la punct încă 33 de paturi la Terapie Intensivă. 

„La spitalul județean vom avea o extensie de 14 paturi de ATI, la spitalul de Pneumofitziologie încă 12 paturi și la spitalul din Mangalia 7 paturi. Deci pentru regiunea de sud est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare în funcție de evoluție”, a declarat Tătaru.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala