Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală nu mai are locuri libere nici pentru internare, nici pentru ATI. O secție mobilă de Terapie Intensivă a ajuns acolo, însă, din cauza unor probleme legate de partea tehnică, va deveni funcțională marți, a anunțat, la Realitatea Plus, managerul instituției, Beatrice Mahler.

”Sunt câteva aspecte ce țin de partea tehnică. Nu am reușit să asigurăm în weekend tot sistemul funcțional care să aducă siguranța pacienților care vor fi internați în unitatea mobilă. Sper să rezolvăm azi și de mâine să fie primiți pacienți. Medicii au fost detașați și începe procedura de training.
Avem posturi scoase la concurs, cu termenii cei mai scurți pentru a avea personal medical. Este vital patul de la Terapie Intensivă în acest moment în București”, a declarat Mahler. 

Managerul Institutului ”Marius Nasta” a mai precizat, la Realitatea Plus, că 90% din pacientii internati în secție sunt cazuri grave, care au nevoie de oxigen. ”Avem șase pacienți pe care îi evaluăm dacă pot fi externați azi. E o situație extrem de dificilă, cu pacienți care au nevoie de asistență medicală cu forme severe”, a mai spus medicul. 

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala