Spitalul Clinic Judeţean de Urgență din Târgu Mureş a anunțat că sistează internările din cauza evoluției epidemiei de coronavirus. Nu vor mai fi primite decât cazurile urgente.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au anunţat că de luni se sistează toate internările din cauza evoluţiei epidemiei de COVID-19. În interior nu mai sunt primite decât cazurile grave.

Reprezentanţii spitalului au anunţat că, având în vedere situaţia epidemiologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, precum şi cea de pe plan naţional, au fost noi măsuri în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Sunt sistate toate internările cronice, asigurându-se doar internările de urgenţă şi internările care nu pot suporta amânare.

Pacienţii care se prezintă pentru urgenţe vor fi triaţi într-un cort din curtea spitalului de către un medic din UPU, conform procedurii de triaj, iar accesul în unitatea medicală se va face doar pe poarta de urgenţă.

De asemenea, accesul tuturor vizitatorilor în spital este interzis.

Anunțul spitalului județean vine după ce, la nivelul județului Mureș, numărul de cazuri confirmate a ajuns, până luni, 12 octombrie, la 2.497, ultimele 82 fiind raportate în ultimele 24 de ore. 

Sursa: Realitatea de Mures