Un elev de clasa a IV-a, al Liceului de Artă “Marin Sorescu” din Craiova, alte două cadre didactice şi secretara unităţii au fost depistaţi cu coronavirus, fiind internaţi în spital. Conducerea instituţiei a propus trecerea în scenariul roşu, urmând ca decizia să fie luată în cadrul şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.  

Potrivit unor surse medicale, copilul a fost internat cu COVID-19 în spital şi pentru că s-a simţit rău, noaptea trecută, a fost transferat la Terapie Intensivă.

În spital se află şi părinţii băiatului, mama fiind profesoară în cadrul Liceului de Artă, iar tatăl este preot.

Directoarea Liceului de Arte, Lucia Croitoru, nu confirmă faptul că elevul este la Terapie Intensivă, ci spune că este la Pediatrie şi că în această dimineaţă se simţea mai bine.

“Avem patru internări în spital, respectiv trei adulți și un copil. Copilul nu este la Terapie Intesivă, cum s-a vehiculat, ci este la Pediatrie, unde i s-a făcut testul. Am înțeles că copilul se simtea mai bine în dimineața aceasta. Ceilalți trei sunt cadre didactice și o persoană de la Secretariat. Consiliul de Administrație a luat hotărârea de suspensdare a cursurilor, pentru că Religia fiind cu o oră pe săptămâna, profesoara a intrat la toate clasele. Mai este o doamnă profesoară de matematică, confirmată duminică. Au fost suspendate cursurile de cultură generală, excepție făcând orele de instrument care se desfășoară elev-profesor, cu distanțare de un metru și jumătate, și Canto, unde distanța dintre profesor și elev este de trei metri. Grădinița rămâne deschisă, pentru că este în alt corp de clădire”, a declarat Croitoru.

Din cauza situaţiei apărute la acest liceu, unde doi profesori, un elev şi secretara sunt confirmaţi cu COVID-19, conducerea unităţii de învăţământ a propus, astăzi, în CA-ul liceului, suspendarea cursurilor faţă în faţă şi trecerea la scenariul roşu. Decizia finală va fi luată în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce propunerea va trece de DSP Dolj şi ISJ Dolj.

Sursa: Realitatea de Dolj