România nu este departe de scenariul anunțat de medici odată cu reînceperea școlilor, astfel că spitalele COVID încep să se aglomereze de copii. La Institutul Matei Balș din Capitală sunt deja 18 copii internați, iar managerul spitalului spune că unitatea medicală este din nou sufocată de pacienți, informează Realitatea PLUS.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), în prezent sunt 59 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă dedicate copiilor cu coronavirus. În total, vorbim de 219 paturi la nivel național, deci nu suntem departe de scenariul anunțat de foarte mulți specialiști odată cu reînceperea școlilor.

Deja la Institutul Matei Balș din Capitală sunt internați 18 copii, iar spitalul este sufocat de pacienți. Sunt însă rezervate locuri pentru copiii cu SARS-CoV-2 și la Spitalul Victor Gomoiu, acolo unde vor fi 7 paturi în secția ATI.

Vă reamintim că în acest spital a fost internat primul copil din România care a necesitat îngrijire de specialitate și permanentă într-o secție ATI, infectat cu noul tip de virus.

Totodată, au fost rezervate locuri pentru copiii infectați cu COVID-19 și la spitalul Marie Curie. Vorbim aici despre 16 paturi și patru sunt la ATI, dar și la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde sunt 10 locuri dedicate copiilor infectați cu noul tip de virus.

Până în prezent, peste 7.000 de copii s-au infectat cu COVID-19, în România.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala