43 de beneficiari ai Centrului de îngrijire şi asistenţă Spineni au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, în această după-amiază, după ce un bărbat de 61 de ani, rezident al centrului a fost confirmat luni. Pozitiv a ieşit şi un angajat.

Din cei 71 de beneficiari ai Centrului Spineni, 44 au contactat COVID-19. Primul caz a fost identificat luni, un bărbat de 61 de ani prezentând simptomatologie specifică noului coronavirus. Acesta a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

„Toţi beneficiarii centrului şi personalul angajat au fost testaţi. Până acum, avem rezultatele testelor beneficiarilor, 44 sunt pozitive. Pentru 22 dintre aceştia, DSP a dispus internarea în spital. Cei ale căror teste au ieşit negativ sunt cazaţi separat de cei confirmaţi. Avem această posibilitate, centrul având clădiri diferite. De asemenea, am făcut dezinfecţia spaţiilor”, a precizat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt, pentru Gazeta Nouă.

Teste au fost prelevate şi de la cei 61 de angajaţi ai Centrului Spineni. Încă de ieri, conducerea DGASPC Olt a decis ca, până la sosirea rezultatelor, personalul de pe tura de luni să rămână în interiorul centrului, având spaţii de cazare.

„Testele personalului sunt încă în lucru. Până acum avem doar două rezultate, dintre care unul este pozitiv”, a adăugat Rădiţa Piroşca.

Sursa: Realitatea de Olt