Nouă focare Covid-19 sunt active în judeţul Buzău. Potrivit DSP, două dintre acestea sunt la Centrul de dializă şi secţia ATI a Spitalului Judeţean.

La Centrul de Dializă, 15 persoane au fost testate pozitiv cu Sars-Cov-2, iar la secția de Terapie Intensivă a spitalului Județean au fost depistate 13 cazuri.

În urma anchetei epidemiologice, la Secţia ATI a spitalului Judeţean de Urgenţă s-a stabilit testarea întregului personal, efectuarea unui triaj epidemiologic riguros la intrarea în tură, eliberarea unui sector din secţie care va fi supus unei dezinfecţii terminale drastice și, în situaţia depistării altor persoane pozitive, restrângerea la minimum a activităţii secţiei.

Celelalte focare sunt la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca – Secţia Neurologie (patru cazuri de Covid-19), la Secţia exterioară cu paturi CF Buzău – Secţia Medicină Internă (cinci cazuri), Poliţia Municipiului (trei cazuri), Biblioteca Judeţeană ”Vasile Voiculescu” (trei cazuri),  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (trei cazuri) și Biserica Greci (patru cazuri).
 
”În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului”, se arată într-un comunicat.

Sursa: Realitatea de Buzau