Medicul-șef al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara – Virgil Musta avertizează, în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, că există riscul de a ajunge în situația Italiei sau a Spaniei.

 

„Riscul este să ajungem în situația Italiei, Franței, Spaniei. Pacienții nu au mai avut locuri să se interneze în spitale. Numărul este limitat. Cei care vor fi în stare gravă, vor fi trimiși la domiciliu, pentru că nu vom avea locuri în spitale.

Cu riscul de a deceda la domiciliu. Foarte probabil să ajungem la situația „primul venit, primul servit” pentru că în continuare nu putem externa un pacient care este grav sau în formă severă, pentru a primi altul în stare gravă. Evaluarea va fi foarte dificilă de făcut”, a declarat medicul Virgil Musta.

„Eu fac din nou un apel la populație să înțeleagă că există virusul și că, dacă nu se respectă regulile, vom avea o problemă foarte serioasă de sănătate publică.

Nu știu dacă vom ajunge în stare de urgență sau nu, nu cred că ar fi necesar, dacă la nivelul diferitelor colectivități se respectă regulile”, a mai spus Virgil Musta, la un post TV.