Românii care intră în concediu medical la recomandarea specialistului nu vor mai avea nevoie de viza medicului de familie. Aceste certificate vor putea fi predate direct angajatorului, potrivit noii prevederi. Măsura a intrat în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial a unui ordin comun emis de Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate.Până acum, documentul ajungea și la medicul de familie pentru ca acesta să arate, astfel, că a luat în evidență certificatul medical. 

„Formularul de certificat de concediu medical se schimbă, în sfârșit! Nu va mai conține mențiuni despre ștampila rotundă și nici rubrica de vizare/luare în evidență de către medicul de familiei. Pacienții scapă de un drum inutil și de multe discuții în contradictoriu cu angajatorii despre lipsa ștampilei. Medicii de familie scapă de puțină birocrație și discuții în contradictoriu cu pacienții și angajatorii despre lipsa ștampilei.
Mai rămân multe probleme, dar cel puțin una este amuzantă, ca de weekend.
Sesizați eroarea de logică?
”Certificatele de concediu medical vor fi tipărite pe hârtie autocopiantă în 3 culori: alb, roz și verde.
Exemplarul 3 (verde) al certificatului de concediu medical nu se desprinde de cotorul carnetului de certificate medicale și va rămâne arhivat la medicul/casa de asigurări de sănătate care îl eliberează.
În situația în care în interiorul carnetului de concedii medicale există formulare greșit tipărite, incomplete sau completate greșit de către medic/casa de asigurări de sănătate, se va scrie „Anulat“ pe formular și acesta nu va fi decupat din carnet. Aceste file vor fi pliate, rămânând în carnet.”
Ordin publicat în Monitorul Oficial ieri. Problemă sesizată și de noi de peste 10 ani.” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a