La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea a avut loc o nouă prelevare de organe şi ţesuturi de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Familia unui pacient și-a dat acordul de a salva viața altor persoane prin prelevarea de rinichi și de cornee a acestuia.

Este vorba despre un pacient cu vârsta de 64 de ani, internat luni, 25 mai, la Spitalul Județean Oradea, după ce a suferit un accident vascular cerebral hemoragic. Bihoreanul avea și hipertensiune și starea lui s-a deteriorat foarte repede, iremediabil. A intrat în moarte cerebrală, diagnostic pus marți, pe bază de analize multiple și stricte. Miercuri, fiul său și nepoata lui au reușit să se ridice mult deasupra durerii pierderii rudei lor dragi și au fost de acord cu prelevarea de organe.

Prelevarea de organe din cursul zilei de ieri este cea de-a 12 a realizată anul acesta la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Echipa de prelevare a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Claudiu Codoiu şi Dr. Genday Vatachki au încheiat cu succes intervenţia de prelevare a rinichilor, care vor salva viaţa a 2 pacienţi aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare. Intervenţiile de transplant renal se vor desfăşura în cadrul Institutului Clinic Fundeni şi Spitalului Clinic “Dr. C. I.Parhon” Iaşi. Corneea va fi transplantată în cadrul Spitalului Militar Central Bucureşti.

„Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţilor sanitare implicate pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant. De asemenea, mulţumim Serviciilor de Ambulanţă şi SMURD pentru suportul acordat în realizarea acestor misiuni salvatoare de vieţi”, transmit reprezentanții ANT.

Sursa: Realitatea de Bihor