Una dintre problemele care apar în timpul carantinei impuse de răspândirea coronavirusului este menținerea greutății, deoarece în această perioadă, activitatea fizică scade. Este esențial să ne adaptăm dieta la această nouă situație de carantină, pentru a nu ne deteriora sănătatea prin creșterea în greutate, scrie tabuhighlife.ro

O posibilitate este să sari peste micul dejun, întotdeauna sub supravegherea unui medic nutriționist. Micul dejun poate include alimente procesate, zaharoase și de calitate scăzută. Din acest motiv, săritul peste micul dejun va provoca o scădere semnificativă a consumului săptămânal de calorii.

În plus, postul de la începutul zilei activează o serie de mecanisme de compensare hormonală care stimulează arderea grăsimilor. Din cauza lipsei de carbohidrați, organismul prioritizează acizii grași ca sursă de energie primară. În primul rând, organismul îi va folosi pe cei care circulă în plasma sanguină; apoi, îi va folosi pe cei depozitați în stratul de grăsime.

Cea mai bună modalitate de a începe postul intermitent este prin adoptarea unui protocol 16/8. Însă acest lucru ar trebui să fie discutat cu un nutriționist; poți face asta printr-o consultație virtuală, de exemplu. Scopul este să eviți luarea de măsuri care să îți pună în pericol sănătatea.

Încearcă să rămâi activ cât mai mult posibil. Alege un spațiu din casă și practică zilnic exerciții fizice, chiar și fără echipament special de gimnastică sau fitness.