Zălăuanii stabiliţi la Chicago vin în sprijinul Spitalului Județean de Urgenţă (SJU) Zalău în lupta împotriva Covid – 19, scrie realitateadesalaj.net

Aceştia au transferat, în contul Asociaţiei pentru Reabilitarea şi Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă (ARMS) Zalău, în cursul zilei de vineri – 27 martie, suma 2.689 de dolari, echivalentul 11.680 de lei, bani adunaţi de la zălăuanii stabiliţi în Chicago.

Iniţiativa de a ajuta SJU Zalău aparţine tânărului zălăuan Mihai Lehene. Campania de strângere de fonduri  este continuată de zălăuanca  Diana Mureşan, ţinta fiind 10.000 de dolari – sprijin pentru SJU Zalău.

”Mulţumesc tuturor celor care au donat, sunteţi mândria unui oraş şi meritaţi respectul tuturor celor de acasă: Nelu Rus, Diana Mureşan, Ioan Paul Dinea, Florina Valcelean, Veronica Mariana, Bianca Nicoară, Melania Revnic, Puscaş Filonaş, Ioana Maria Micle, Ciprian Fiastru, Cătălina Steinhouse, Alexandra Iacob Anderson, Vasy Simisnean, Earnest Bickerstaff, Cosmin Lehene, Achim Mihai”, a spus Mihai Lehene.

Potrivit zălăuanului, în această perioadă românii stabiliţi în SUA  vor stânge un milion de dolari pentru România în colaborare cu Asociaţia Magicamp – fondul de urgenţă pentru spitale. Mihai este președinte și Romanian United Fund – (RUF) –  o instituție cu adevărat unică. Pur filantropică în natură, prin care românii de peste Ocean s-au angajat să strângă fonduri pentru organizațiile de impact care fac diferența în România. ”În acest proces, sperăm să aducem împreună americanii români și să creăm un precedent de cooperare și speranță. Toţi banii strânşi vor fi trimişi la Zalău, la Spitalul de Urgenţă, secţia Boli Infecţioase. În perioada următoare, sistemul nostru sanitar va fi supus unor presiuni enorme. Nu suntem pregătiți! Trebuie să rezistăm.

Fiecare cent donat va merge către materiale de protecție, consumabile, echipamente de spital și tot ce mai este nevoie pentru a traversa această perioadă critică”, a spus Mihai. Proiectul RUF a fost iniţiat de zălăuanul Lehene în urmă cu aproximativ un  an, fiind un ”proiect al românilor pentru români”. Este vorba despre un grup de membri donatori care s-au angajat în a dona, anual, într-un fond, o sumă de bani care să fie folosită în proiecte de dezvoltare şi schimbare a României, în situaţia actuală pentru lupta împotriva Covid-19.