În timp ce lumea face schimbări monumentale în fața pandemiei COVID-19, în Canada se lucrează la un vaccin. Cercetătorii care lucrează la acest vaccin provind din regiunea Saskatchewan și vaccinul se află oficial în fazele de testare. Deși există încă un drum lung înainte pentru imunizarea oamenilor, oficialii lucrează din greu pentru a găsi o soluție, relatează narcity.com

În ianuarie 2020, Universitatea din Saskatchewan a anunțat că a primit permisiunea Agenției de Sănătate Publică din Canada pentru a începe dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19.

De atunci, cercetătorii au acceptat subvenții pentru a ajuta procesul.

Deși ar mai putea dura chiar și un an până la finalizare, CJWW a confirmat că vaccinul este testat acum pe animale.

În prezent, nu există nicio cronologie cu privire la momentul în care ar putea fi gata pentru uz uman.

Odată ce testarea pe animale este finalizată, echipa de cercetare va trebui apoi să trimită orice vaccin viabil pentru studii clinice înainte de a fi confirmat ca „sigur” pentru oameni. 

Această etapă masivă vine imediat după un anunț că echipa de cercetare din Saskatchewan a primit aproape un milion de dolari pentru a dezvolta vaccinul coronavirus.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 6 martie, echipa VIDO-InterVac a făcut parte dintr-o inițiativă federală de finanțare rapidă a cercetării de 2,67 milioane dolari, care a avut ca scop contribuirea la eforturile globale pentru combaterea COVID-19.

Acești bani vor ajuta echipa de 12 persoane să dezvolte cel mai bun vaccin adecvat.

Un număr de persoane infectate sunt în creștere și începând cu 12 martie, primul copil din Canada a fost diagnosticat cu COVID-19 în Calgary.