Acuzații grave, joi, în emisiunea realitatea.net „România în realitate”. Există un „atac asupra sistemului de urgență”, cu scopul de a reduce încrederea în sistem. O spune Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. 

„Acum, mesajele majoritare pe care le primesc sunt foarte pozitive. Faptul că s-au pus unii pe denigrare, pe atacuri online, pe dezinformare, pe prezentarea unor situații într-un anumit fel, da, a avut un impact și treaba asta. Dar cu siguranță o să ies și o să explic toate aceste lucruri parte cu parte. Nu e normal să acuzi, când lucrurile arată altfel și cei care au bună credință știu că au fost altfel. Aici vorbim de niște lucruri… Sunt conștient: s-a dorit reducerea încrederii în doctorul Arafat? S-a dorit. S-a încercat, din diferite locații, nu pot să spun cine, cum, dar s-a văzut. Era clar că anumite atacuri nu erau ocazionale, care apăreau din senin. Era clar că erau atacuri concentrate. Sunt atacuri care au continuat un an întreg  într-un mod foarte bine coordonat. Când vedem cum s-au coordonat, o sa înțelegem că era un atac nu neapărat asupra doctorului Arafat, ci asupra sectorului de urgență, a încrederii populației în sectorul de urgență, asupra ISU, asupra diferitelor componente numai ca să reducem încrederea. Daca vrem să-l cucerim și să-l terminăm trebuie să reducem încrederea. Să nu ne mire deloc când, peste 20-30 de ani poate cineva o să vină și o să scrie „Uitați cum s-a finanțat campania, cine a finantaț-o””, a declarat Raed Arafat.  

Miza, susține Arafat, este „întregul sistem”.

„Urgența se dorește să intre comercianții în ea, Aviația la fel, să intre comercianții în ea. Sunt sume care finanțează sistemul. Sunt unii care văd sumele și spun „Pot să iau macar 20%”. Există dorința de a pune mâna pe astfel de sectoare. Și nu numai la noi, ci și în alte țări”, a explicat Arafat.