Ministrul Victor Costache se confruntă cu o acuzație gravă. Soțul unei femei pe care a operat-o îl acuză de ucidere din culpă. 

Acuzații grave aduse la adresa ministrului Sănătății, Victor Costache. Soțul unei paciente care a murit după ce a fost operată de Costache declară că acesta a operat-o degeaba și a încasat banii fără să clipească. 10 mii de euro a costat operația, care conform specialiștilor nu trebuia făcută în regim de urgență. Cazul a fost adus in atentia publicului dupa un interviu cu sotul pacientei decedate, interviu acordat pentru Kanal D.

Soția preotului Mihalache Tudorică a fost operată în urmă cu trei ani la clinica particulară din Sibiu, unde ministrul Victor Costache era și medic și director. Prețul total: 10 mii de euro, plus 300 de lei pe zi pentru cazare. Victor Costache a promis familiei că în câteva zile femeia este acasă după operația de stenoză aortică severă. Un diagnostic pe care ministrul i l-a pus pacientei și pe care, după deces nu l-a mai recunoscut.

Femeia a murit la doar 7 zile după operație. Familia a cerut o expertiză, iar concluziile au fost uluitoare. Bolnava nu trebuia operată.

Pacienta omorâtă anul trecut din Piatra Neamț unde se vorbește că a murit în timpul operației, familia a vrut să o vadă, a venit după 3 zile dar nu a fost lăsată in salon să o vadă, ci să se uite la pat, de la ușă. După 2 zile a fost anunțată familia că a făcut complicații și a murit.

Dosarul în care Victor Costache este acuzat de ucidere din culpă se află de trei ani la Înalta Curte de Casație și Justiție.