Administraţia pentru controlul Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite (FDA) a aprobat, zilele trecute, primul medicament pentru tratarea alergiilor la arahide în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani, informează tabuhighlife.ro

Medicamentul care urmează să fie pus în vânzare se numește Palforzia și este menit să minimizeze apariția și severitatea reacțiilor alergice la alune.

Deși copiii care au o astfel de sensibilitate sunt sfătuiți să evite în continuare arahidele, în cazul în care sunt expuși la ele, reacțiile vor fi mult mai blânde, a explicat dr. Peter Marks, din partea FDA, potrivit CNN.

Medicamentul constă într-o formă de pudră obținută din arahide și se prezintă sub forma unor capsule care se deschid. Pudra este amestecată cu o cantitate mică dintr-un aliment semisolid, precum iaurtul. Medicamentul este administrat strict sub supravegherea unui cadru medical, astfel încât să se poată monitoriza reacțiile. Dacă un pacient tolerează prima doză a unui nivel crescut, pacientul îl poate continua zilnic acasă.

Peste 2,5% dintre copiii din SUA, procentul fiind similar și în restul lumii, sunt alergici la alune. În SUA și nu numai, e una dintre cele mai des întâlnite alergii. Principalele simptome ale alergiei la alune sunt crampe, indigestie, urticarie, umflare și chiar leșin sau amețeli.

Noul tratament funcționează, în esență, prin expunerea copiilor la dozele controlate de proteine ​​de arahide până când au ajuns la un nivel de întreținere

Din păcate, deocamdată, costul medicamentului nu e unul tocmai la îndemână: tratamentul cu acest medicament se ridică la 890 de dolari pe lună.