Sistemul medical face față tot mai greu la presiunea adusă de pandemie, relatează Realitatea PLUS. Peste 300 de cadre medicale de la Spitalul Județean și Spitalul Municipal din Oradea s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

Peste 20% din medicii, asistentele și infirmierele celor două mari spitale din Oradea, Municipal și Județean, adică 300 de cadre medico-sanitare au fost depistate cu noul coronavirus. 

Situație critică în spitalele din țară

Agravarea crizei epidemiologice din Bihor se vede, astfel, și la nivelul sistemului sanitar. De altfel, în ultima săptămână, în întregul județ au fost depistate aproape 2000 de noi infectări. În condițiile în care crește atât numărul de infectări în rândul populației, cât și în rândul cadrelor sanitare, sistemul medical din județ face față tot mai greu la presiunea pandemiei, înmulțirea îmbolnăvirilor punând la încercare sistemul sanitar local. 

Ca să preia un număr cât mai mare de pacienți, Spitalul Municipal a trecut printr-o nouă reorganizare, astfel încât capacitatea de internarea crescut de la 378 – cât era cu două săptămâni în urmă  – la 546 de paturi. 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala