Secţia de Neurologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu s-a închis după ce aici s-au îmbolnăvit 21 de angajaţi şi 12 pacienţi, urgenţele neurologice sunt preluate de Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, iar pacienţii vor fi internaţi la Spitalul Militar de Urgenţă, a anunţat miercuri Prefectura.

În cadrul Secţiei Clinice Neurologie a fost identificat un focar de infecţie cu COVID-19, un număr de 21 de pozitivi din rândul personalului medical (dintre care 4 medici rezidenţi) şi 12 pozitivi din rândul pacienţilor internaţi. În cadrul anchetei epidemiologice a fost testat întregul personal şi toţi pacienţii. Secţia este în prezent închisă şi se efectuează procedurile de dezinfecţie terminală. Personalul testat negativ se află în autoizolare la domiciliu şi va fi retestat înainte de reluarea activităţii în secţie, programată pentru 18 noiembrie. Partea de urgenţe neurologice se asigură la UPU, prin linii de gardă, iar spitalizarea continuă a pacienţilor care necesită internare a fost preluată de către Spitalul Militar„, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.

Judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este cel mai mare spital din judeţ, unde sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi COVID-19, dar şi cei care suferă de alte boli.

AGERPRES

Sursa: Realitatea de Sibiu