David Popovici a obţinut, în această după-amiază, calificarea în finala probei de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Fukuoka. Românul a oprit cronometrul la 1:44:70, cel mai bun timp din semifinale. El va lupta pentru medalia de aur marţi, într-o cursă care va începe la 14:02.

După ce în serii nu a tras tare, protejându-se, David Popovici a făcut în penultimul act o cursă mare.

Sportivul nostru a luat avans încă din start, reuşind o primă jumătate de bazin excepţională, cu peste jumătate de secundă sub recordul mondial. La 100 de metri, Popovici s-a menţinut primul, dar avansul faţă de Hobson a scăzut. Pe ultima lungime, americanul a forţat, însă românul l-a controlat excelent, terminând în 1:44:70, cel mai bun timp din semifinale. În urma sportivului nostru, în semifinale, s-au clasat Luke Hobson (SUA – 1:44:87) şi Hojoon Lee (Coreea de Sud – 1:45:93).

Prima semifinală din proba de 200 de metri liber a fost una mult mai puternică, la start fiind 4 din primii 5 performeri ai sezonului. Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) a plecat ca din puşcă, fiind în interiorul recordului mondial cu 3 zecimi după prima lungime de bazin. El şi-a conservat avantajul până în ultimii 50 dde metri, adversarii nereuşind să îi dea o replică pe măsură. Asiaticul a oprit cronometrul la 1:45:07, devansându-i pe Tom Dean (Marea Britanie) – 1:45:29 şi Matthew Richards (Marea Britanie) – 1:45:40.

Sursă: Eurosport România