Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a decis să interzică accesul aparținătorilor în patru secţii pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, după ce 8 pacienţi au fost confirmaţi pozitiv. 

Restricțiile menite să preîntâmpine răspândirea virusului care provoacă temutul COVID-19 au fost decise ca urmare a unei adrese venite pe data de 29 august 2023 din partea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.

Potrivit notificării de la DSP Buzău, accesul aparţinătorilor în cel mai mare spital din județul Buzău este permis în intervalul orar 10.00 – 12.00. Excepţie fac secţiile Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), Neonatologie, Maternitate şi Oncologie, unde aparţinătorilor le este strict interzis accesul. 

În prezent, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău sunt internate opt persoane confirmate cu SARS-CoV-2.

La sfârşitul lunii august 2023, Direcția de Sănătate Publică Buzău a confirmat un focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă (SPMS) Săpoca, după ce un număr de 12 persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2.

Pacienţii, care au afecţiuni psihice, nu au avut simptome specifice bolii provocate de coronavirus la internare, ci ulterior. Ei au prezentat în special febră şi stare de slăbiciune.

Cu toţii au fost transportaţi într-un pavilion care a funcţionat şi pe perioada pandemiei drept spaţiu în care erau trataţi bolnavii cu COVID-19.