”Pensiile românilor se vor majora”, a transmis ministrul Muncii – Simona Bucura Oprescu.

Simona Bucura Oprescu a mai spus că procentul de majorare pentru pensii va fi discutat cu Banca Mondială, care va face mai multe prognoze pentru a stabili în ce fel cifrele vor afecta bugetul de stat, și implicitul deficitul economic pentru anul 2024.

„Avem două variante de lucru. Ne dorim să avem un proces de adoptare a noii legi a pensiilor cât mai rapid. Dacă acest act normativ va fi finalizat înainte de 1 ianuarie 2024, atunci vom vedea în noua lege a pensiilor.

Categoric vom avea o pensie minimă mai mare, fiindcă tocmai de la ideea aceasta se pleacă. Considerăm că suma de 1.225 lei este o pensie foarte mică și tocmai aici ne dorim să venim cu o creștere a pensiilor.

Ne dorim să avem o creștere care să se simtă, dar îmi este imposibil să vă spun acum un procent, fiindcă la legea pensiilor avem trei variante de lucru”, a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

În ceea ce privește legea pe care o pregătim, plecăm de la ideea de creștere a pensiei minime, de creștere a punctului de pensie de la 1.785 la o valoare pe care o s-o comunicăm public după ce avem absolut toate studiile de impact făcute de cei de la Banca Mondială. Anul acesta am avut o majorare a pensiilor la 1 ianuarie cu 12%. Veți spune că majorarea a fost mică, însă ne-am raportat la inflația anului precedent. S-a făcut această indexare cu 12%, ținându-se cont de inflația anului precedent. În momentul în care vom avea gata pachetul noi legi a pensiilor vom ști exact cu cât vor creşte”, a mai declarat ministrul Muncii.

Pensiile ar putea crește cu 20%! Scenarii pentru creșterea veniturilor bătrânilor, din 2024

Anunț-bombă legat de creșterea pensiilor. În ultimele zile au fost informații după ce a apărut scenariul creșterii cu 20%. Surse guvernamentale susțin că varianta luată în calcul ar fi, de fapt, 16,4%, potrivit Realitatea PLUS.