Un avion de transport militar din flota Forțelor Aeriene Române a avut probleme tehnice luni dimineață în timp ce zbura spre București. 

În dimineața zilei de luni, 24 iulie 2023, piloții unui avion de transport militar de tip Alenia C-27J Spartan din flota Forțelor Aeriene Române au informat controlorii de trafic aerian despre o problemă tehnică. 

Potrivit informațiilor disponibile la scurt timp după eveniment, avionul în cauză avuse o problemă la unul dintre cele două motoare. 

Această informație a fost, ulterior, confirmată de MApN, la solicitarea BoardingPass. „Echipajul unei aeronave C-27J Spartan, care efectua zbor de rutină pe traiectul Câmpia Turzii – Otopeni, a raportat o semnalizare la bord cu privire la funcționarea defectuoasă a motorului stâng. 

Echipajul a aplicat procedurile standard prevăzute pentru această situație în normele de exploatare a aeronavei, oprind motorul stâng”, transmite MApN. 

Înainte de aterizare, la ora 07:45, la aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București au ajuns mai multe mașini de pompieri și cel puțin două ambulanțe. 

MApN afirmă că piloții avionului de transport militar nu au declarat urgență și nu au solicitat intervenția echipajelor de urgență după aterizare. 

Avionul de tip C-27J Spartan, înmatriculat 2703, a aterizat pe pista 08R a aeroportului „Henri Coandă” din București în siguranță, în jurul orei locale 08:00. 

La bordul acestui avion, care zbura de la baza aeriană din Câmpia Turzii spre baza aeriană din București, de la aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni), se aflau șapte militari – trei membri ai echipajului și patru pasageri, confirmă MApN. 

Foto: boardingpass.ro