Imagini cu dezastrul lăsat de vreme în toată țara sunt postate de oameni pe rețelele de socializare. Temperaturile ridicate au adus și vijelii, grindină și instabilitate termică în multe regiuni.

După mai multe zile în care am avut și temperaturi de 45 de grade, o furtună puternică a făcut prăpăd în zona Moldovei. A plouat cu grindină, iar mașinile și culturile oamenilor au fost distruse în câteva minute. Transilvania și Oltenia au fost și ele măturate de furtuni. În Buzău, o femeie a fost strivită de o salcie pusă la pământ de vântul puternic. 

Vremea nu a fost deloc blândă în Maramureș. Rafalele puternice de vânt, de peste 70 de kilometri pe oră și grindina de mărimea unei mingi de tenis au făcut prăpăd în mai multe gospodării. Acoperișurile caselor au fost luate pe sus, iar mașinile oamenilor au fost serios avariate. În grădini, culturile au fost distruse de grindina uriașă.

 

Norii negri au adus teroare și în Buzău unde vântul a făcut legea. O salcie smulsă din rădăcină de vijelie a căzut peste o femeie care mergea pe stradă. Victima a ajuns la spital, după ce localnicii au dat alerta. Nu au lipsit nici mesajele RO-Alert, care îi sfătuiau pe oameni să nu iasă din case.

Furtună a fost și în Sinaia, unde străzile s-au transformat în râuri. Torenții violenți au făcut imposibilă circulația mașinilor în zona gării, iar polițiștii au fost nevoiți să devieze circulația pentru mai multe ore.

Meteorologii nu au vești bune nici pentru zilele următoare. Valul de caniculă sufocant va fi însoțit în anumite perioade de furtuni și mai puternice.