CSM București, campioana en-titre a României, și Rapid, cele mai valoroase echipe de handbal feminin din întrecerea internă, și-au aflat adversarele din ediția viitoare a Ligii Campionilor. Va fi o nouă tentativă a granzilor din „Liga Florilor” de a pătrunde în Final Four, visul interzis al ultimelor sezoane. 

„Tigroaicele” de la CSM București, care s-au „împotmolit” în „sferturi” în acest an, au fost repartizate în Grupa A, alături de Gyor, Brest, IK Savenhof, Odense, Buducnost, Bietigheim și DVSC Schaeffler.

Extrasă în Grupa B, Rapid are parte de o grupă cu un grad și mai mare de dificultate. Adversarele giuleștencelor sunt de calibru: Team Esbjerg, Metz, Vipers, FTC-Rail Cargo Hungaria (n.r. – Ferencváros), Zaglebie Lubin, Krim Mercator Ljubljana și Ikast Handbold.

Cele 16 echipe participante în Liga Campionilor au fost repartizate în patru urne valorice, iar la tragerea la sorți s-au format două grupe a câte 8 echipe. Primele două clasate merg direct în „sferturi”, iar formațiile situate între locurile 3-6 vor juca în play-off pentru calificarea în această fază.

CS Rapid ar urma să joace în grupele Champions League în sala din Mioveni, cu o capacitate de 2.500 de locuri. Sala Polivalentă din București intră în reparații serioase, iar CSM și Rapid vor fi nevoite să se mute din Capitală în grupele Ligii Campionilor. Echipa lui Kim Rasmussen ar fi ales să joace la Mioveni, potrivit Fanatik.

Rapid nu e străină de sala din Mioveni. A jucat și anul trecut un meci în sala inaugurată în 2021, cu Esbjerg, scor 34-32. Construcția sălii din Mioveni a costat 5 milioane de euro. Ar putea fi și gazda celor de la CSM București în EHF Champions League, care ar mai avea varianta Pitești, conform sursei menționate.

Sursă: GSP.ro