După zile întregi de instabilitate atmosferică și furtuni care au dus la inundații devastatoare în mare parte a țării, precipitațiile își restrâng aria și sunt diminuate cantitativ. În schimb, în zile următoare temperaturile vor scădea, a anunțat meteorologul ANM, Iris Răducanu, la Realitatea Plus.

”Astăzi ne așteptăm la descărcări electrice în sud-vestul țării, precum și în zona de deal și de munte, dar cantițățile de apă nu vor mai pune probleme. Cantitățile de apă nu vor mai fi așa de mari, vântul nu va mai fi atât de intens.

Pe parcursul zilei de mâine, un nou front atmosferic rece va intra în România dinspre nord și în zile următoare, până joi, va traversa întreaga țară de la nord spre sud. Vom vorbi despre o ușoară răcorire pe parcursul zilelor de miercuri și de joi, la început în nord, unde temperaturile nu vor mai trece de 25-26 de grade, iar joi ne așteptăm ca răcorirea să se simtă și regiunile sudice, când vom atinge maxime de 27 de grade”, a declarat la Realitatea Plus, Iris Răducanu, meteorolog ANM.