Pericol de inundații și viituri în următoarele 24 de ore în 6 județe din țară. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a anunțat care sunt râurile vizate.

Hidrologii avertizează că în următoarele 24 de ore sunt așteptate fenomene periculoase, fiind emis Cod galben de viituri. Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. Bazinele afectate sunt pe râurile Crișul Alb, Bârzava, Moraviţa, Prahova.

Începând de astăzi, 26 iunie, de la ora 12:00, până mâine, marți, 27 iunie, la ora 15:00, intră în vigoare Codul galben pe râurile din bazinele hidrografice:

Crişul Alb – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Criscior (judeţele: Hunedoara şi Arad),

Bârzava – sectorul situat în aval de staţia hidrometrică Gătaia (sector îndiguit – judeţul Timiş),

Moraviţa (judeţele: Caraş Severin şi Timiş) şi

Prahova – afluenţii bazinului mijlociu şi inferior (judeţele: Prahova şi Ialomiţa), a anunțat INHGA.

Sunt vizate fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.