Naționala de fotbal a Spaniei este a doua finalistă a ediției din acest an a Ligii Națiunilor, urmând să se lupte pentru trofeu cu Croația.

Spania – Italia a fost a doua semifinală a Ligii Națiunilor, victoria revenind ibericilor cu 2-1. Meciul a avut loc la Rotterdam. Naționala antrenată de Luis De La Fuente a deschis rapid scorul, în minutul 3, când Pino a profitat de două greșeli ale lui Bonucci și a șuitat pe jos.

Egalarea a venit după 7 minuite. Italia a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, în urma unui henț comis de Le Normand, iar Immobile a transformat cu siguranță.

Peninsularii au înscris și în minutul 21, prin Fratesi, dar reușita a fost anulată pentru ofsaid. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde a aparținut Italiei, prin același Fratesi, care a reluat din prima de la aproximativ 8-9 m, dar Unai Simon a respins cu un reflex uimitor.

Spania a dat lovitura în minutul 88, prin Joselu, trimis în teren cu 4 minute înainte. El a reluat simplu în plasă, de la mareginea careului mic, o minge șutată de un coleg din afara careului și deviată de doi fundași adverși.

Spania va juca finala împotriva Croației, care a învins Olanda cu 4-2, după prelungiri. Ultimul act are loc se va juca duminică, de la ora 21:45, la Rotterdam, iar finala mică se joacă în aceeași zi, dar de la ora 16:00, la Enschede.