Românii trebuie să aibă grijă la carnea pe care o cumpără! În ultima perioadă, cantități mari de carne de pasăre au fost retrase de pe rafturi, fiindcă a fost depistată cu salmonella. Cea mai mare parte a loturilor suspecte erau importate din Polonia.

Este vorba de zeci de tone de carne de pasăre, pulpe și organe, care au fost deja retrase de pe piață și confiscate în ultimele 2 luni, potrivit Realitatea Plus. În mod normal, numărul alertelor de salmonella nu depășește 4-5 lună, dar în ultima perioadă au fost emise 21 de astfel de alerte.

Autoritățile sanitar-veterinare atrag atenția că anul acesta s-a înregistrat o adevărată explozie a numărului de loturi de carne contaminată cu salmonella.

Pentru că prezența bacteriei în alimente nu poate fi detectată vizual sau olfactiv, cea mai sigură cale de a preveni contaminarea, mai ales în sezonul cald, este să evitați consumul de carne din surse incerte, dar și ouă, brânză, nuci, lapte nepasteurizat, fructe și legume crude.

Semnele cele mai clare ale contaminării cu salmonella sunt crampele abdominale, diaree și febră care durează cel puțin câteva zile.

Sursa: Realitatea de Bucuresti