Ibuprofenul va fi testat ca tratament posibil pentru a reduce simptomele coronavirusului în speranța că acesta poate fi cheia pentru a preveni problemele grave de insuficiență respiratorie la pacienți. Experții evaluează dacă o formulă specială a medicamentului ieftin ar putea ajuta la reducerea efectelor secundare grave observate la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Se speră că formula specială a medicamentului antiinflamator ieftin, care va fi livrat la un anumit punct al bolii în rândul pacienților din spital, va reduce bolile respiratorii severe. Acest lucru ar putea duce la mai puține zile de spitalizare și mai puțini pacienți care au nevoie de ajutor în unitățile de terapie intensivă (UCI).

Mitul Mehta, profesor de neuroimagistică și psihofarmacologie și director al Centrului pentru Terapie Inovatoare la Kings College London a declarat pentru agenția de știri PA: „Facem un test pentru pacienții cu boala Covid-19 pentru a vedea dacă le administrăm un medicament antiinflamator – o formulă specială ce conține  ibuprofen – le va reduce problemele respiratorii pe care le au „. El a subliniat că studiul a fost destinat pacienților spitalizați – nu celor care au forme ușoare de Covid-19 sau sunt doar suspecți .