Oamenii de ştiinţă din China au demonstrat eficienţa terapiei precoce cu insulină pentru pacienţii diagnosticaţi recent cu diabet de tip 2 (T2D), o metodă care poate reduce riscurile de accident vascular cerebral şi de spitalizare din cauza insuficienţei cardiace în comparaţie cu persoanele care nu au primit acest tratament, informează Xinhua, citată de AGERPRES.
O echipă coordonată de profesorul Weng Jianping de la Universitatea de Medicină Anhui din oraşul Hefei, din care au făcut parte şi cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China, Universitatea de Medicină de Sud din Guangzhou şi de la Universitatea Beijing, a efectuat un studiu observaţional întins pe 24 de ani privind tratamentul a 5.424 de pacienţi cu T2D din întreaga ţară.
Cercetătorii chinezi au descoperit că pacienţii cu T2D nou diagnosticaţi şi care au urmat această terapie au prezentat un risc redus cu 31% de accident vascular cerebral şi un risc cu 28% mai mic de spitalizare din cauza insuficienţei cardiace.
Acest studiu demonstrează în continuare eficacitatea tratamentului precoce cu insulină în îmbunătăţirea biomarkerilor legaţi de inflamaţia de grad scăzut şi de funcţia endotelială, care sunt indicatori cunoscuţi ai riscului cardiovascular, la pacienţii cu T2D recent diagnosticaţi, mai arată sursa citată.
Cercetarea specialiştilor chinezi oferă dovezi convingătoare pentru adoptarea insulinoterapiei precoce ca opţiune de tratament de primă linie pentru pacienţii nou diagnosticaţi.
Studiul a fost publicat în revista internaţională Signal Transduction and Targeted Therapy la începutul lunii iunie.
Sursa: Realitatea Medicala